מי צריך הסכם ממון?
בשעה טובה אתם עומדים לפני רגע אולי משמעותי ביותר בחיים – חתונה. התארגנות לקראת אירוע בשיא, טעם של אושר ואהבה באוויר וכמובן ברגעים האלו פחות מעלים על בדעת מה יקרה במידה והחיבור הזה לא יצליח ותצטרכו לפרק את הזוגיות. אם אתם רוצים להיות מוכנים ולחשוב גם על העתיד מאוד כדאי לערוך הסכם ממון.
הסכם ממון זה סוג של חוזה בין בני הזוג, שבו הם מסדירים עניין של רכוש וגם עניינים אחרים במידה ומתישהו יצטרכו להפריד את הכוחות. הסכם ממון מומלץ לערוך לכל הזוגות אך במיוחד לזוגות שעוד לפני הקשר היו בעלי נכסים, או לחלוטין בני הזוג אשר רוצים לחלק את הרכוש המשותף שלהם בצורה מסוימת ולא שווה. כמובן, שגם לכל הזוגות אשר רוצים למנוע התווכחויות בעתיד במידה ויצטרכו להיפרד.
על מה חייבים להקפיד בעת עריכת הסכם ממון?
להיות מאושר על ידי בית המשפט לענייני משפחה, אצל נוטריון או בבית הדין הרבני אחרת הוא אינו תקף מבחינה משפטית. בהסכם שנערך לפני הנישואים ואין עדיין ילדים אין צורך להתייחס לעניין של מזונות או משמורות על ילדים, מכיוון שבית המשפט לא יאשר את זה. עניין נוסף שלא אמור להופיע בהסכם זה כל מיני סנקציות כספיות הקשורות לגט.
לצורך עריכה הסכם ממון מומלץ לפנות לעורך דין לענייני משפחה, שמתמחה בנושא. כמו כן מאוד חשוב לשים לב על פרט אחד – הסכם ממון אינו מתבטל בעצמו וזה אומר, שאתם יכולים לחיות יחד עשרות שנים ולשכוח בכלל ממנו, אך הוא עדיין יהיה תקף. לכן מומחים בענייני המשפחה ממליצים להכניס להסכם נקודות “יציאה” או “שינויי”. כך כעבור מספר שנים תוכלו לעדכן אותו או לבטל במידת הצורך. כעיקרון בשביל לבטל את ההסכם הזה צריך להוסיף אישור על ביטול חתום על ידי בית המשפט.
לאחר שקצת עברנו על יתרונות של הסכם הגיע רגע לדבר גם על החסרונות. למעשה יש חסרון אחד בולט – הרגשה פנימית וחוסר נעימות, לעלות את הנושא מפני בן הזוג. דעה רווחת בציבור שנושא הזה יכול להיפרש כחוסר אמון בקשר בין בני הזוג ובבן הזוג בפרט. אך בסופו של דבר החלטה היא שלכם.